.
Gerda Mortensen
Udstilling i Galleri Katte fra Hundelev:
Gerda springer ud... ------------------------------ som blomstermaler...
som blomstermaler...
En præst fra Rakkeby, en arkæolog fra Ugilt, en russisk kunstner fra Vittrup, en fotograf fra Odense, en journalist fra Hundelev, en gymnasieelev fra Hjørring og en filtmager fra Fjerritslev har alle skabt fuglebilleder til den udstilling, der står fra november 2008 til og med marts 2009 i Galleri Katte fra Hundelev.
Temaet Fugletid breder sig også i galleriet i øvrigt i form af glasfugle med fjerhaler i mange afskygninger - dem med små klemmer på, porcelænsfugle, træfugle, fugle i filt, kort med fugle og andre fugle. Også et par hvide duer vogter over en engel på et ældre billede hjembragt fra Mellemeuropa.
Det er ikke af hensyn til kattene i Hundelev, at der er fugle på tapetet, men snarere deres herrer eller fruer. For bliver vi jordbundne mennesker ikke ofte fascineret af disse skabninger, som kan flyve?
Jo, men hvad har de fugle så med juletid at gøre? Ja, vi sætter dem jo blandt andet på juletræet - på grund af deres fjerpragt og kulører, træet skal jo pyntes.
Og fuglen er også en budbringer - hvis man er modtagelig for den slags. Nogen hører indimellem en lille fugl synge om noget... I Prædikernes Bog 10,20 står der: Band ikke kongen ... thi en fugl under himlen kan føre røsten frem, og den bevingede bringer ordet ud. Hvis det er sandt, kunne man vel også forsøge sig med andre budskaber...
Et gammelt ordsprog siger: Det smager dog altid af fugl, sagde kællingen - hun kogte suppe på den gren, der havde siddet en krage på. Vi andre får nok råd til en and, gås eller kalkun til jul - på trods af finanskrise.

Åbningstider indtil jul: alle lørdage og søndage kl. 11-20.
I januar, februar og marts om søndagen kl. 11-19.
Også efter aftale - eller prøv dørklokken.

Tilbage til Aktivitetskalenderen