.
Udendørs udstilling - Galleri Katte fra Hundelev Den store skulptur hejses på plads

Ny årsudstilling ved Galleri Katte fra Hundelev:

Svensk granit på højkant

Os andre kan det måske undre, at nogen kan få trang til at rejse rundt i adskillige svenske stenbrud for at udsøge sig de helt rigtige blokke af granit og diabas på adskillige tons stykket. For derefter at gå i gang med kraner og maskiner og værktøj ud fra nogle indre ideer om noget, det skal blive til.
Det er ikke desto mindre hvad billedhugger Olav Johannisson fra Værløse har gjort. Efter besøg i seks forskellige sydsvenske stenbrud havde han fod på de rette blokke af den fine, finkornede sorte diabas og den rå granit, som skulle komme til at spille sammen.
Den første del af arbejdet blev gjort i stenbruddene. Herefter er de råt tilhuggede kæmper rejst med lastvogn og færge over Frederikshavn til Frøstrup, hvor Kirsten Kjærs Museum ligger.
Billedhugger Olav JohannissonnHer kan kunstnere efter aftale bo og arbejde i en periode, og her er den tre ton store skulptur kommet for en dag. Nu står den så på højkant for første gang - i Hundelev.
I følge Olav Johannisson har den ikke noget navn. Og fortolkningen står det hver og én frit for at gøre.
Forslag fra en betragter: "Hvis en sten ville flyve, skulle den først gro vinger….." Et andet forslag kom fra en mindre dreng: en fremtidsgaffel, sagde han.
Olav har brugt et år på at skabe denne og en anden meget stor skulptur. Så lige nu har han måske en slags kunstneriske abstinenser og arbejder med nogle helt små værker for tiden.
SkulpturerUdstillingen, som foruden den tre meter høje skulptur også omfatter en gruppe mindre mutationer, er den anden årsudstilling i den åbne have ved Galleri Katte fra Hundelev.
Den tidligere udstilling af Klaus Unger er nu vandret videre til Vrå Højskole.
(Se tidligere udstilling ved at trykke hér)
Tanken er at skabe en vandre-rute for udendørs skulpturudstillinger på omtrent ti steder rundt om i Nordjylland, derfor er ideer til plæner eller pladser, som bliver set af mange velkomne.
To andre kunstnere er allerede i gang med at forberede værker til udstilling fra foråret 2008 og -09 i Hundelev.

Olav Johannissons skulptur-udstilling i Hundelev er åben hele tiden, da den står ud til gaden.
Galleriet har åbent hele dagen på søn- og helligdage.


Logo

Tilbage til Aktivitetskalenderen