.
Udendørs udstilling - Galleri Katte fra Hundelev Josef Salamon
Ny årsudstilling ved Galleri Katte fra Hundelev:
Krokodillen er landet - i Hundelev

For første gang udstiller billedkunstneren Josef Salamon fra Birkerød nord for Limfjorden. Det sker med en gruppe skulpturer i haven foran Galleri Katte fra Hundelev. Den største er en 800 kg krokodille i Bornholmsk granit.
FontæneDen har selskab af tre fontæner, den ene også af bornholmsk granit, den anden af basalt fra Sydsverige og den sidste af gnejs fra Bornholm. Den sidste kan stå, som den står, eller også blive forsynet med et hul til vandgennemløb, hvis man ønsker det.
Josef Salamon har gennem årene skabt en lang række markante skulpturer. Den nærmeste er vel den meget store betonskulptur, Sejl, på Hobrovej i Aalborg. Nogen siger godt nok, at den ligner en kæmpe gråspurv... Og i Løgstør står en fontæne af granit ved posthuset.
I Skive står hans jyske heste i bronze, ved Vestre Landsret i Viborg ligeledes i bronze: Tingporten. Og i samme by står Hans Tausen i Karnapgården, hvor der var fængsel på hans tid... Plus en stor granitportal i Garvergården.
Josef Salamon har udstillet rigtig mange steder i ind- og udland, og hans værker er repræsenteret på museer og pladser også i andre lande som Frankrig, Spanien, Italien, Belgien, Holland, Japan og Argentina. Og foran Holocaustmuseet i Jerusalem står hans markante kvindeklynge i granit og skuer ud i fremtiden.
Krokodillen Mens krokodillen græsser i Hundelev skal Josef Salamon selv rette opmærksomheden mod Irland. Her har han netop - blandt 35 forslag fra hele verden - vundet en konkurrence med en model af en 3,5 meter høj bronzeskultur, en port eller portal, som skal stå ved en skole i byen Milford, Co Donegal.
Forrige år skabte Josef Salamon også en stor bronzeport, som fik fast grund under soklen på en ø i kanalen ved Islands Brygge. Og på Holmen står en portrætbuste i bronze af admiral Shifter.
- Jeg er rigtig glad for, at vi har kunnet låne en bid af Josef Salamons skabninger. Hvis nogen har ideer til, hvordan vi kunne spare sammen til at beholde fx krokodillen her i Vendsyssel og indlemme den et passende sted, ja så hører jeg gerne, siger Britta Astadatter fra galleriet.
FontæneInden døre er der i øvrigt miniskulpturer, som også er modeller for mulige større værker af samme kunstner. Og der er akvareller også af Josef Salamon med temaer som kvinder og landskaber. De vises til udgangen af oktober.
Gruppen i haven står i et år, og der er fri adgang hver dag. Udstillingen med Josef Salamon er den tredie årsudstilling i den åbne have ved Galleri Katte fra Hundelev.
Den tidligere udstilling af Olav Johannisson er nu vandret videre til Vrå Højskole.
Se Olav Johannissons udstilling ved galleriet 2007/08 ved at trykke hér)
Se Klaus Ungers udstilling ved galleriet 2006/07 ved at trykke hér)

Josef Salamons skulptur-udstilling i Hundelev er åben hele tiden, da den står ud til gaden.
Galleriet har åbent hele dagen på søn- og helligdage.


Logo

Tilbage til Aktivitetskalenderen