Smykkeudstilling - Galleri Katte fra Hundelev
Hemmelig smykkekunstner i Hundelev

Når man ser sådan et helt almindeligt 60´-parcelhus udefra, kan man godt tro, at dem derinde fordriver tiden foran tv.
Måske rumsterer der i virkeligheden i al ubemærkethed en smykkekunstner derinde… Det gør der i al fald på Grusdalsvej i Hundelev. Her har pensioneret skolelærer Helge Nielsen i al diskretion gennem årene arbejdet med sten og sølv – og skabt nogle stilrene og personlige unika.


Nu er brugen af ordet kunstner slet ikke passende for vendelboen selv. Næh, han går sig såmænd bare en tur på stranden i Lønstrup og finder nogle af disse her tilsyneladende karakterløse gråsorte sten med en lidt snusket overflade. Hornfels, hedder typen, en flintelignende hård sten, der er så finkornet, at man ikke kan skelne bestanddelene med det blotte øje.
En stensav med diamantskær kan partere sådan en sten – og så kommer der, i bedste fald, en anden verden til syne, især efter slibning og polering: smukke dybsorte, blanke flader marmoreret med tegninger af det, som øjet nu ser og hjernen fortæller, måske et helt lille eventyr…
Helge Nielsen har været på kursus for at lære at indfatte så præcist i sterling sølv. Slet ikke så vanskeligt, da man først havde fået det forklaret og vist, siger smykkemageren.
Hans værker kan ses i Galleri Katte fra Hundelev. Indehaver Britta Astadatter anbefaler at kombinere med en lang, rund lædersnøre. Gammeldags? Moderne? Eller tidløst.

Den rå sten Færdige smykker
Denne kedelige sten gemmer på nogle muligheder…
-
Helge Nielsen, Hundelev, forvandler strandsten fra Lønstrup til smykker…


Logo

Tilbage til Aktivitetskalenderen